S obzirom na izvanredne okolnosti s kojima se suočavamo s pandemijom COVID-19 širom svijeta, Rotoplast  je pojačao mjere sigurnosti i zaštite kako bi spriječio širenje virusa, zaštitio naše poslovanje i održao radnike sigurnim i zdravim. Zdravlje i sigurnost svih naših dionika ostaje naš fokus i prioritet broj jedan, i slijedimo smjernice svjetske zdravstvene organizacije, državnih tijela i lokalnih vlasti.

 

Mjere zaštite u proizvodnom procesu i prostorijama poduzeća:

U našoj tvrtki Rotoplast redovito i pravilno se održava higijena radnih prostora i provode se strogi higijenski protokoli za zaposlenike slijedeći zahtjeve certifikacijskih normi. Samim time, zbog trenutne izvanredne situacije povećali smo učestalost čišćenja na svim našim radnim mjestima. Također smo poduzeli proaktivne korake za zaštitu svih poslovnih kritičnih operacija i timova koji su potrebni za njihovo ispunjavanje. Poduzeti koraci uključuju dodatnu higijenu, socijalno distanciranje zaposlenika (uključujući i kantine i garderobni prostor) te ograničavanje kretanja naših zaposlenika na našim proizvodnim mjestima samo na ono koje je nužno potrebno. Ulažemo dodatne napore u osiguravanju svih potrebnih sirovina (u potrebnoj količini i vremenu), kako ne bismo ugrozili kontinuirani proizvodni proces .

 

Sigurnost zaposlenika :

Tamo gdje je to moguće potaknuli smo sve radnje koje se mogu obavljati na daljinu da se to učini. Svi su zaposlenici obaviješteni o tim promjenama i ohrabreni da ostanu kod kuće ako su prisutne bilo kakve bolesti ili izloženosti. Naš je osnovni cilj očuvanje zdravlja i sigurnosti naših dionika. Mi kontinuirano ocjenjujemo situaciju iz dana u dan i posvećeni smo tome da se nastavimo fokusirati na naše poslovanje i isporuke proizvoda našim kupcima.